Management rizika (postupy a nástroje) - Fotr, Jiří, 1938-
Pro současné období je charakteristická vysoká proměnlivost podnikatelského okolí, zrychlování jeho změn a zvyšování počtu a intenzity rizikových faktorů, které mohou mít značně nepříznivé dopady na firmy a jejich hospodářské výsledky. O problematice podnikatelského rizika a řízení rizika píše prof. J. Fotr z VŠE Praha.