Malá úvaha o analogii ve veřejném právu - Kindl, Milan, 1954-
Autor tohoto příspěvku uvažuje nad právním pojmem analogie, jak sám říká, především z hlediska praktického a veřejnoprávního, a také s přihlédnutím k právní logice. Především hodnotí pojem z hlediska analogie zákona (legis), ne už tak z hlediska analogie práva (iuris), protože druhý způsob analogie je z hlediska narůstající kasuističnosti našeho práva stále vzácnější. Uvádí i určité příklady, např. z oblasti daňového procesu. Dospívá k tomu, že analogii lze připustit i ve veřejném právu tam, kde by bez ní nemohl svá práva uplatnit ten ze subjektů právního vztahu, který není nositelem veřejné moci.