Lidé jako zdroj? - Zelený, Milan, 1942-2023
Správná terminologie je v každém vědním oboru zásadní. Mělo by tomu tak být i v řízení. Ovšem právě zde se to doslova hemží množstvím často z angličtiny přejatých termínů, které se už ani nepřekládají, nebo, co horšího, se překládají špatně, ale v praxi se už uchytily. Mezi ně patří i termíny "lidské zdroje", "lidský kapitál", "lidský faktor". Autor tohoto příspěvku i jiní autoři považují též slovní spojení "řízení lidských zdrojů" za jazykovou obludnost. Článek shrnuje názor autora na tuto problematiku.