Letecká záchranná služba: patnáct let ve službě veřejnosti : rozhovor s plk. JUDr. Vladimírem Panenkou, ředitelem Letecké služby Policie ČR - Panenka, Vladimír; Tabach, Arnošt, 1950-2007 (2002)
Z tohoto rozhovoru se dozvíte o počátcích Letecké záchranné služby v ČR, o tom jak si vede v současnosti, o integrovaném záchranném systému, o vybavení leteckou technikou (vrtulníky), je tu i krátké srovnání se zahraničím. Letecká záchranná služba v ČR jako služba veřejnosti - v oblasti dopravních nehod, pracovních úrazů, přírodních pohrom i dalších záchranných akcí - začínala před patnácti lety.
Keywords: Česko. -- Policie. -- Letecká služba; letecké záchranářství; integrovaný záchranný systém; záchranné práce; air rescue service; integrated emergency management system; rescue works; Česko; Czechia