Leasingové společnosti v tržních ekonomikách - Pulz, Jiří
Článek o vymezení právních podmínek působení leasingových společností v tržních ekonomikách. Řada států bere přitom v úvahu jednak značný rozsah leasingového trhu i dopady refinancování leasingových společností pro úvěrový trh a pro trh s cennými papíry. S přihlédnutím k těmto aspektům přistoupila řada států k zavedení licencí ústřední banky pro leasingové společnosti. Více se dočtete v tomto článku.