Kraje a krajské zřízení - Richter, Jaromír, 1950- (2002)
Velmi významnou součástí koncepce komplexní reformy veřejné správy v ČR byla a je reforma územní veřejné správy. Hlavním bodem její první fáze je konstruování středního článku územně správního členění státu, to je vyšších územně samosprávných celků, kterými se staly opět kraje.
Keywords: územní samospráva; kraje; veřejná správa; regional administration; regions; public administration; Česko; Czechia