Kraje a energetický management : nová oblast působnosti samosprávy - Barcal, Jiří (2001)
Energetický management má dva základní cíle, a to v první řadě optimalizovat oblast spotřeby energie, a následně i oblast dodávky energie. Důsledkem kvalitně pracujícího energetického managementu je např. snížení emisí znečišťujících látek do ovzduší, zvýšení zaměstnanosti a zvýšení tvorby přidané hodnoty na svěřeném území. Více o problematice řízení energetiky na krajské úrovni se dočtete v tomto příspěvku.
Keywords: energetická politika; energetika; snižování emisí; kraje; energy policy; energy industries; air pollutant emission reduction; regions; Česko; Czechia