Kraje a energetický management : nová oblast působnosti samosprávy - Barcal, Jiří
Energetický management má dva základní cíle, a to v první řadě optimalizovat oblast spotřeby energie, a následně i oblast dodávky energie. Důsledkem kvalitně pracujícího energetického managementu je např. snížení emisí znečišťujících látek do ovzduší, zvýšení zaměstnanosti a zvýšení tvorby přidané hodnoty na svěřeném území. Více o problematice řízení energetiky na krajské úrovni se dočtete v tomto příspěvku.