Korupce, bankovnictví a MSP - Polouček, Stanislav, 1949-
Autor této stati zkoumal problematiku korupce v bankovním sektoru a v malém a středním podnikání. Konstatuje, že empirické studie většinou potvrzují obecně uznávaný fakt, že korupce má obecně negativní dopad na ekonomický růst. Úplatky totiž vedou k neefektivní alokaci zdrojů, která se projevuje i v tom, že omezené zdroje jsou vynakládány na aktivity dávající snažší možnost úplatky přijímat a současně udržet tento fakt v tajnosti.