Konstitutivní účinky zápisu splaceného vkladu v obchodním rejstříku u společnosti s ručením omezeným - Dlabalová, Eva
Autorka se zastavuje u nejčastějšího typu obchodní společnosti - společnosti s ručením omezeným a rozebírá problematiku ručení společníků za závazky společnosti, především pak s tím přímo související otázku výše nesplaceného vkladu společníka (společník ručí za závazky společnosti jen do výše svého nesplaceného vkladu). Zde je vždy rozhodující aktuálně platný zápis v obchodním rejstříku.