Konkurenční výhody země - Dedouchová, Marcela, 1943-
Na dnešním globálním trhu se setkávají a konkurují si výrobky z různých zemí. Otázkou je, proč některé podniky, které mají původ v určitých zemích, jsou schopny se neustále zdokonalovat, inovovat a nalézat lepší zdroje konkurenční výhody a jiné to nedokážou? Podle Porterova průzkumu to závisí na tzv. konkurenčních výhodách každé země. A autorka tohoto článku přibližuje čtenáři, o co v tomto průzkumu konkrétně šlo.