Konec jistoty celoživotního zaměstnání - Provazník, Dušan
Japonská krize zasáhla již všechny sféry života. Narůstá počet bankrotů bank a po malých a středních podnicích se do problémů dostávají i světové firmy jako je Sony, Toshiba, Fujitsu nebo Toyota. Na řadu přišel i japonský trh práce a nezaměstnanost dosáhla již 4,4 % - nejvíce od roku 1953, kdy začala být centrálně sledována.