Koncepce budování informačních systémů veřejné správy schválená usnesením vlády ČR č. 1059 ze dne 11. října 1999 (vybrané kapitoly 3.2. a 4.9)
V tomto materiálu je čtenářům přibližován současný stav a postup dalších prací na budování informačního systému veřejné správy v ČR. Systém bude tvořen čtyřmi základními registry: registrem obyvatel, registrem ekonomických subjektů, registrem nemovitostí a registrem územní identifikace. Budou tvořit jeden funkční kooperující celek na rozdíl od současného odděleného fungování jednotlivých systémů. Celý informační systém bude fungovat jednak pro potřeby tzv. vyhrazené komunikační infrastruktury - k výkonu státní správy, samosprávy a práci dalších úřadů, jednak pro potřeby tzv. veřejné komunikační infrastruktury ("informační kiosky", podnikatelská sféra, občané a neziskový nevládní sektor).