Komplexní příprava na mimořádné události - podmínka zmírnění škod - Zahradník, Jan
Co se rozumí integrovaným záchranným systémem? Především koordinovaný postup jeho složek při přípravě na mimořádné události a při vlastním provádění záchranných a likvidačních prací. Není to "úřad", ale systém pravidel, práv a povinností, které jsou právními předpisy uloženy složkám integrovaného záchranného systému - IZS - (především Hasičskému záchrannému sboru ČR, zdravotnické záchranné službě, Policii ČR, a dalším složkám na základě dohod o spolupráci - Kynologické brigádě, Českému červenému kříži, Vodní záchranné službě, České speleologické společnosti). Více se dovíte z tohoto článku.