Klíčový problém: bída : o brettonwoodských institucích v roce změn - Wolfensohn, James D., 1933-2020
O problematice bídy, rozvojových zemích a o rozvojových programech a strategiích rozvoje ve spojení s hospodářskou pomocí a aktivitami Světové banky a Mezinárodního měnového fondu hovořil 14. března 2000 v National Press Club ve Washingtonu prezident Světové banky James D. Wolfensohn.