Kapitálová výnosnost v podnikovém hodnocení a rozhodování - Matějka, Milan, 1938-
Při rozhodování jak naložit s disponibilními penězi se jednotlivec většinou chová ekonomicky racionálně. Hledá příležitost jak při zvolené míře rizika peníze co nejvýše zhodnotit. Jakmile se ale stane z člověka podnikový manažer, začne ve více než 90% ekonomických úvah, hodnocení a rozhodování myslet principiálně vadně (především v kategorii nákladů). A jak s tím souvisí výnosnost podnikového kapitálu? To se dovíte v článku prof. Matějky.