K výkladu některých základních pojmů nového zákona o úřednících územních samosprávných celků - Vedral, Josef, 1972-
Spolu s proběhlou reformou organizačního uspořádání veřejné správy v ČR se autor pouští do objasňování některých pojmů, které jsou dnes tak řečeno na pořadu dne (viz zákon č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a související zákony č. 511 a 512/2002 Sb.). Zabývá se vztahem politiků a úředníků, zejména ve vzájemném vztahu obecních a krajských úřadů, politickou a právní kulturou, výkonem státní správy a výkonem samosprávy a dalšími otázkami z této problematiky vyplývajícími.