K trestněprávní odpovědnosti za bankovní kriminalitu a bankroty bank - Vantuch, Pavel, 1946- (1997)
Autor se zevrubně zabývá trestnou činností v bankovnictví, příčinami krachu bank, formami trestné činnosti v bankovnictví (porušování povinnosti při správě cizího majetku, zpronevěra, podvod) a možnostmi postihu této trestné činnosti, tak jak vyplývají ze stávajícího trestního zákona.
Keywords: ekonomická kriminalita; bankovnictví; trestné činy; právní odpovědnost; banky; ekonomická kriminalita; finanční kriminalita; banking; crimes; liability (law); banks; commercial crime; financial crime