K transformaci české ekonomiky po deseti letech - Sommer, Martin
Chabý růst české ekonomiky v 2. polovině 90. let logicky vyvolává zásadní diskuze jak o zvolených hospodářských politikách, tak o celé podstatě českého transformačního procesu. Nepříznivý vývoj v posledních dvou letech vede některé kritiky (Stiglitz, 1999, Sachs, 1999) až k zásadnímu zpochybnění zvolených transformačních metod. Autoři stati předkládají vlastní hodnocení ekonomického vývoje České republiky na cestě její transformace v širším kontextu.