K problematice faktorů ovlivňujících vývoj sociální politiky - Průša, Ladislav, 1958-
Autor rozebírá faktory, které bezprostředně ovlivňují formulaci i realizaci sociální politiky státu, ať již jde o demografický vývoj (přirozený přírůstek a věková struktura obyvatelstva, narozené děti, resp. plodnost), nebo o ekonomické a sociální faktory.