K neslučitelnosti funkce člena zastupitelstva obce
Tento materiál přináší stanovisko Ministerstva vnitra ČR o otázce neslučitelnosti funkce člena zastupitelstva obce podle § 5 odst. 2 a 3 zákona č. 491/2001 Sb., o volbách do zastupitelstev obcí. Jedná se tu o neslučitelnost funkce člena zastupitelstva obce s funkcí vykonávanou zaměstnancem obce resp. obecního úřadu, pověřeného obecního úřadu, krajského úřadu (např. účetní obce, člen obecní policie, zaměstnanec obce vykonávající jiné práce). Stanovisko nemá povahu závazného výkladu právního předpisu, umožňuje však orientaci zájemců v dané problematice.