K metodice sbližování našich předpisů s předpisy ES - Král, Richard, 1963-
Proces sbližování našich právních předpisů s předpisy EU byl ze strany ČR (resp. ČSFR) odstartován v roce 1991 přijetím vládního usnesení č. 533 o zabezpečení slučitelnosti čs. právního řádu s právem Evropských společenství. Na toto usnesení pak navázala celá řada dalších vládních usnesení, která sbližování našich předpisů s předpisy ES ošetřují jak z hlediska institucionálně-organizačního, tak z hlediska metodicko-evidenčního. Tento článek se zaměřuje na některé otázky, které souvisejí s metodikou, resp. s legislativní technikou procesu sbližování čs. předpisů s předpisy ES.