K čemu směřují debaty o Nejvyšším správním soudu - Blažek, Pavel, 1969-
Kompetence nejvyšší instance správního soudnictví byly za první republiky širší, než s jakými počítá dnešní Ústava České republiky. V současné době probíhají odborné i politické diskuse o tom, zda Nejvyšší správní soud - jenž dosud nebyl fakticky zřízen - zřídit a jakými kompetencemi ho vybavit. Do této diskuse se zapojuje i autor článku.