K čemu slouží business intelligence - Přibyslavský, Jiří
Business Intelligence (BI) patří mezi řadu moderních pojmů, které se už ani nepřekládají. V praxi se však ukazuje určitá nejednotnost v jeho chápání, proto se autor snaží o jeho vyjasnění. Obecně se jedná o termín, který označuje nástroje a aplikace, které umožňují manažerům sbírat, analyzovat, distribuovat informace a na jejich základě rozhodovat. Více se dočtete v článku samotném.