Jiné způsoby zadání veřejné zakázky - Zeman, Jiří, 1982- (2002)
Veřejná zakázka se zadává zásadně formou obchodní veřejné soutěže (dle § 3 odst. 1 zákona o zadávání veřejných zakázek č. 199/1994 Sb.). Samotné uzavření smlouvy o veřejné zakázce se pak řídí obecnými právními předpisy, zejména § 43 a násl. občanského zákoníku nebo § 269 a násl. zákoníku obchodního. Podrobnosti se dočtete v tomto článku.
Keywords: obchodní právo; veřejné zakázky; commercial law; public contracts