Je EMU ohrožený druh? : regionální dopady jednotné měnové politiky - Kotlán, Viktor, 1974-
Autoři hodnotí dopady měnové politiky Evropské měnové unie na regionální ekonomiky v Evropě a to prostřednictvím transmisních mechanismů - zejména úvěrového kanálu. Srovnávají tyto dopady s měnovou a fiskální politikou USA a tím, jak tam federální politika ovlivňuje regionální disparity.