ISO 9000 - vyplatí se? - Skrabec, Q. R., jr.; -pe- (1999)
V současné době je certtifikace podle norem ISO 9000 hlavní mezinárodní právní úpravou kvality. A také hlavním předmětem diskusí odborníků na téma zda tento certifikát je či není jednoznačným důkazem skutečné kvality nebo jejího zlepšování. Kvalifikovanou odpověď měl dát výzkum americké University of Toledo. Výsledky tohoto výzkumu předkládá autor této stati.
Keywords: mezinárodní standardizace a normalizace; ISO 9000 (normy jakosti); international standardization; ISO 9000 Series Standards