Investice do vzdělávání se každé společnosti vyplácí : rozhovor s Eduardem Zemanem, ministrem školství, mládeže a tělovýchovy - Zeman, Eduard, 1948-2017
Vzdělanost je kapitálem každé společnosti, každé země; naše společnost však, bohužel, v poslední době upřednostňuje jiné statky. V příštím století - vyjadřuje naději český ministr školství - však bude vzdělání páteří rozvoje lidské civilizace. A v tomto kontextu cituje z Libanonské deklarace, schválené vloni na konferenci UNESCO všemi ministry školství: "učit se být, učit se žít spolu, učit se poznávat, učit se žít".