Internet a autorské právo (problematika určení rozhodného práva a další autorskoprávní aspekty Internetu) - Čermák, Jiří, 1976-
Internet se postupně stává nedílnou součástí našeho života a kromě výhod s sebou přináší i některé problémy z oblasti práva. Jeden okruh problémů je například stejný v "reálném" světě i ve světě "kyberprostoru" (Internetovém prostoru) - příkladem je třeba ochrana autorského práva. Druhý okruh představují právní otázky, které byly známy již dříve, ale Internet jim dnes dává novou dimenzi - například volba rozhodného práva v mezinárodní oblasti. Třetí skupinou právních otázek jsou pak nové, specifické záležitosti, které přináší právě Internet a počítačová komunikace - například problematika elektronického podpisu. Tím vším se autor zabývá ve svém příspěvku.