Informační kriminalita - Vlček, Martin, 1948- (2001)
V prostředí informační společnosti, která využívá podstatně a svým způsobem dnes již nezastupitelně informací a všech forem jejich zpracování a přenosu, má své místo i pojem počítačové kriminality, jinak též informační či informatické kriminality. V tomto příspěvku jde o pokus věcně a funkčně vymezit okruh trestné činnosti, vyvolaný a spojený s rozmachem informačních systémů a jejich fungováním.
Keywords: počítačová kriminalita; computer crimes