Hospodářská kriminalita : dobře utajené zločiny - Rysková, Světlana (2004)
Myslíte si, že se ve vašem podniku nekrade? Možná o tom jen nevíte. Autorka tohoto článku uvádí výsledky celosvětového průzkumu provedeného týmem PricewaterhouseCoopers, z něhož vyplývá, že v Česku bylo hospodářskou kriminalitou postiženo v současné době asi 27 % podniků, ovšem v západní Evropě (resp. ve světě) to přiznává dokonce 34 % podniků! Podrobnější údaje i závěry přináší tento článek.
Keywords: ekonomická kriminalita -- mezinárodní kontext; commercial crime -- international context