Holdingová organizačná štruktúra - Thomasová, Elena
Globálním světovým vývojovým trendem je spojování podniků (společností) do velkých, silných ekonomických celků. Jednou z forem takového spojování je vytváření organizací holdingového typu - holdingů. Podniky takto zdokonalují svoje postavení na trhu a dosahují tak konkurenční výhody.