Hodnocení rizik závažných havárií - Pejchar, Karel (2003)
Autor tohoto příspěvku se zabývá problematikou hodnocení rizika (analýza, klasifikační škála) pro případ havárie, zde s bližším zaměřením na havárie průmyslové, zejména v chemickém průmyslu.
Keywords: bezpečnostní inženýrství; rizikový management; riziková analýza; technické havárie; chemický průmysl; safety engineering; risk management; risk analysis; industrial accidents; chemical industry