Hledání únosné míry výjimek : rozhovor Ekonoma s Pavlem Rychetským - Rychetský, Pavel, 1943-
Požadavek, aby právo bylo jednoduché, srozumitelné, spravedlivé a většinou společnosti akceptovatelné je sice pochopitelný, ale obtížně realizovatelný, říká předseda legislativní rady P. Rychetský. Obecným cílem práva sice je nastolit rovnost, ale zároveň ve stovkách norem definuje, kdy se lze od rovnosti odchýlit. Snahou dnes je zabránit stavu, kdy by zásada rovnosti byla výjimečným případem.