Hledání pozitivních signálů budoucího vývoje - Truneček, Jan, 1933-2011
Autor, profesor systémů podnikového řízení na VŠE Praha, prezentuje svůj názor na současné trendy v podnikovém řízení. Zmiňuje se o novém paradigmatu podnikového řízení, signálech budoucího vývoje, znalostním řízení, globalizaci a nahrazení funkčního modelu procesním přístupem. Management se v toku času permanentně proměňuje a autor konstatuje, že nutnost hledat nové pozitivní signály, ač je tento proces značně rizikový, je nezbytná a vyžaduje od manažerů kreativitu, široké znalosti a velkou dávku intuice.