Hledá se nová teorie peněz - Stráský, Jan, 1940-2019
Nastává odklon od tradiční politiky monetarismu? Určité kroky ČNB (např. přechod od sledování peněžního agregátu k přímému cílování inflace podle vzoru některých jiných vyspělých zemí) tomu i u nás nasvědčují. Blíže se problematikou zabývá J. Stráský ve svém článku.