Goodwill : základní přehled a formulace problémů - Zelenka, Vladimír, 1961-
Autor tohoto teoretického článku rozebírá problematiku goodwillu především z hlediska účetní teorie (uznání a vykazování goodwillu, nakoupený goodwill, nakládání s goodwillem, negativní goodwill). Závěrem konstatuje, že celá problematika je mnohem hlubší než bylo možno v článku popsat, proto prezentace tohoto článku má sloužit jen pro elementární orientaci v problému.