Golden collar - nový typ vedoucí osobnosti - Vymětal, Jan
V souvislosti s rozvojem informační společnosti, přechodem na dílčí vývojové fáze společnosti znalostí i stále frekventovanějším pojmem "knowledge management", se v teorii managementu objevuje nový typ vedoucí osobnosti v organizaci. Vedle manažera a vůdce se hovoří o mysliteli, nositeli znalostí, mozku podniku a znalostním specialistovi - golden collar (jako paralela pojmu white collar). O této otázce je tento článek.