Globální kapitalismus. - Soros, George, 1930-
Podle G. Sorose se globální kapitalistický systém nachází na rozcestí. Pro jeho další úspěšný rozvoj je nezbytně nutné, aby se vytvořila i globální otevřená společnost. Pokud se tak nestane, dojde ke sebezničení globálního kapitalistického systému.