Globální kapitalismus. - Soros, George, 1930-
Spravedlnost na mezinárodních finančních trzích zůstává nenaplněným pojmem. Zemím ležícím na periférii nezbývá nic než doufat, že přínosy plynoucí z toků kapitálu v dlouhodobém horizontu převáží nad negativy. Vystoupit ze zaběhlého systému totiž v podstatě nemohou.