Globalizace pod americkou taktovkou : (změní se to po 11. září?) - Guyon, J.
Globalizace znamenala ve světě podnikání zatím spíše amerikanizaci. Celý svět vyznává americký způsob podnikání - v několika minulých desetiletích některé americké podniky (McDonald's, Coca-Cola, Microsoft a další) expandovaly po celém světě. Neamerické podniky ve vší tichosti přebíraly americké podnikatelské praktiky. Bude tento trend pokračovat, nebo se po 11.9.2001 svět odvrátí od amerických podnikatelských myšlenek?