Globalizace a pohyb kapitálu : co přitahuje zahraniční investory
Investoři při rozhodování, do jakých zemí nasměrují své peníze, berou v úvahu mnoho kritérií. Mezi velká lákadla patří dostatečná velikost a relativní vyspělost trhu, bohaté přírodní zdroje a skutečnost, že se země přibližuje k Evropské unii.