Gerontologie : vysokého věku se nemusíme obávat - Speváková, Šárka
Věk tvoří ve vyspělých zemích hlavní rizikový faktor mnoha závažných nemocí: Alzheimerovy choroby, aterosklerózy či osteoporózy. Po nalezení léku proti stárnutí bychom nejen mohli žít déle, ale zároveň se těšit dobrému zdraví. O stárnutí organismu, životním stylu a možnostech regulace procesů stárnutí se dočtete v tomto příspěvku Š. Spevákové.