Fungování municipálního finančního systému s přihlédnutím k právnímu postavení příspěvkových organizací a organizačních složek - Pařízková, Ivana, 1963-
Fungování municipálního finančního systému je předmětem diskuse odborníků, ale i laické veřejnosti v převážné většině vyspělých zemí. Ideální systém financování municipalit či jednotlivých regionů zřejmě neexistuje nikde na světě. Každá země má svá specifika, která se dotýkají nejen rozsahu, ale i kvality veřejného sektoru. Tento článek rozebírá právě výše uvedenou tématiku.