Formální základy evropského unijního práva lidských práv - Šišková, Naděžda, 1957-
Unijní aspekty ochrany lidských práv nemohou být jednoznačně a správně pochopeny bez odpovídajícího vyjasnění povahy Evropských společenství a práva, jež tyto vytvářejí, zejména v relaci na status jednotlivce. Proto se o to pokouší autorka tohoto článku.