Fiskální rizika nejsou jen v deficitu - Poláčková-Brixi, Hana
Tento článek hodnotí fiskální rizika, která vznikla v letech 1993-1998 v ČR, jejich zdroje a pravděpodobné dopady. Vychází z jednoduchého rámce pro odhalení a zařazení zdrojů fiskálních rizik a uplatňuje nové, širší pojetí fiskálního deficitu. Analýza nepřímých dluhů a deficitů v České republice nakonec potvrzuje, že hodnocení zdraví veřejných financí (fiscal vulnerability) musí zahrnout i nepřímé státní závazky a ostatní fiskální rizika.