Fiskální politika : záludnosti nepřímých daní - Malý, Jiří, 1974-
Zvyšování podílu nepřímých daní na celkových daňových výnosech by mělo údajně pomoci snížit náklady na pracovní sílu a zároveň zachovat dostatečně vysoké příjmy státního rozpočtu, a tedy i dostatečně vysokou míru sociální solidarity. Obojí je však iluzí.