Finančnoprávne úvahy nad financiami katolíckej cirkvi - Balko, Ladislav
Autor se zabývá rozborem vztahu katolické církve k otázce financí a majetku. Ukazuje, že církev svou vlastní normotvorbou dbá na to, aby prostředky, které jí svěří věřící či stát, byly obhospodařovány účelně a sloužily cíli, na něž byly určeny. Více podrobností přináší tento článek.