Financování vysokých škol : stále na křižovatce - Bohatová, Vladimíra
Změna financování vysokých škol zadrhává na školném. Obhájci i odpůrci argumentují politicky i odborně. Autoři tohoto článku podrobněji přibližují tzv. "australský model" financování vysokých škol a seznamují čtenáře s některými návrhy, které v daném směru prezentují P. Matějů a R. Valenčík ve společné studii (Institut pro sociální a ekonomické analýzy - ISEA).