Financování vysokých škol : bez peněz do školy nelez - Bohatová, Vladimíra (2001)
Tento článek je věnován problematice financování vysokých škol. Zdá se, že na vysokých školách musí být zavedeno školné, které však musí mít jasný charakter pouhého příspěvku na studium, aby se stát nevyvázal z povinností, které vůči studiu má. Autorka uvádí i příklady řešení této problematiky v zahraničí.
Keywords: ekonomika školství; vysoké školy; finanční zdroje; economics of education; universities and colleges; Česko; Czechia